Chengdu, de hoofdstad van Sichuan, en is met 12 miljoen inwoners de vierde grootste stad van China. De stad ligt in een dal en grenst aan het Tibetaanse hooggebergte.
De totale bevolking van Sichuan bestaat uit 85 miljoen inwoners en heeft meer dan 40 bevolkingsgroepen met een eigen cultuur, waaronder de Tibetanen en de Miao.
We logeren in het Wang Jihang hotel. Sichuan staat bekend om zijn fijnzinnige keuken met pittig gekruide gerechten en dat is volkomen terecht. Marco Polo had dat ook al ontdekt.

Chengdu was ooit het centrum van de oude zijderoute naar het huidige Europa, het toenmalige Ottomaanse rijk. Het is een levendige stad met megalomane pleinen, kaarsrechte avenues, torenhoge moderne flats en veel dure winkelstraten met luxe Malls, die onderbroken worden door oude wijken met originele gevels, oude theehuizen en Boeddhistische en Taoistische tempels, die met hun glimlachende monniken, de geur van wierook en het licht van de vele kaarsen en de zachte meditatieve muziek een oase van rust vormen in het hectische stadsgewoel. We krijgen zoetgeurende jasmijn aangeboden

Using Format