Annelies Rigter

Na een afgeronde studie pedagogiek en jarenlang in het onderwijs gewerkt te hebben is Annelies haar passie voor reizen en fotografie gaan volgen. Ze deed mee aan workshops, volgde cursussen en bij hetAmsterdams Centrum voor fotografie, kreeg hulp en advies van verschillende fotografen (waaronder Ed van der Elsken) en zwierf met Cor Jaring (en camera) door Amsterdam. 

Haar fotografie behelst vooral documentairewerk en reisreportages. Door een ontmoeting met een Parsi man uit Mumbai leerde ze India kennen en ze werd op slag verliefd op het kleurrijke en fascinerende land. Ze bezocht het Kumbh Mela festival, wat voor Hindoes als een buitengewoon belangrijke religieuze gebeurtenis geldt en dit werd meteen haar eerste reportage die ze in diverse  bladen gepubliceerd kreeg. Haar eerste officiele opdracht was een fotoreportage over Tunesië voor het blad AVENUE. Daarna zijn vele opdrachten en reportages in vaak verre landen gevolgd.

Inmiddels heeft Annelies een stevig archief (dat voorheen belangrijk deel bij Hollandse Hoogte beschikbaar is) en er volgden tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Eén van haar Kumbh Mela foto’s is aangekocht door het MOMA in New York.

Contact

email Rigter

+31 20 671 48 78

Afroditekade 23-B 

1076 DP Amsterdam

Using Format